Whiskytur til Islay Scotland

 

Et besøk for å sjekke ut forholdene på vår

tildelte eiendom hos Laphroaig

 

 


RUNDT PÅ ØYA

 

Sykkeltur

Sykkel er å anbefale dersom været tillater. Øya er rimelig flat med et rikt fugleliv. Sykkeleie i Port Ellen.

Vår ekspedisjon brukte fredagen til whiskysmaking og besøk på vår eiendom, og lokal pub og middag på hotellet i Port Ellen på kvelden.

Lørdagen ble satt av til en sykkeltur fra Port Ellen og over til Bowmore. Vi paserte en golfklubb med hotell Macrie ,pub og restaurant. Passe tid for en pint ved 12-tiden. Deretter i full driv forbi flyplassen og ankomst Bowmore i fullt solskinn. Sult og tørst ble raskt slukket på den lille pubben til byens The Harbour Inn Hotel. Tilholdssted for tre av byens glade gutter, benket opp langs veggen, kalt apekatter av barmannen.

Enkel lunsj, suppe med godt brød, øl og whisky. "Det ble for lite mat"- sa Finn. "Vi tar en rast på flykafeen", sa vi. Den var stengt på lørdager!!!

Rett ved siden av flyplassen lå det et koselig, men enslig, House, rett inntil veien og ikke noe mer bebyggelse. Riktignok lå flypassen like ved, men det var ikke et menneske å se. Har de servering, mon tro? Vel vi ringte på, og en litt yngre versjon av Hyecint Bucket åpner og beklager at de ikke var lisensed. Det vil si de kunne ikke servere alkohol. Men spør om vi vil ha te og kake! For å redde Finns liv hvis blodsuker lå nede i høyde med torvmyrene, takket vi ja.

Vi fikk beholde skoene på og kom inn i en herskapsvilla som var nyoppusset for gjester som ville oppleve noe mer enn bare en b&b. This was a place for events. Typisk engelsk stil med stuer fulle av sofaer og gode stoler. Straks ble vi invitert inn i spisestuen til te i store porselenkopper og kake, bolle med syltetøy! Her måtte vi holde lillefingeren stivt ut til høyre.

Stedet hadde 9 rom og skulle utvide til 11. Stedet lå ute på hedene, uten et hus å se i noen retning, bortsett fra den lile flyplassen da som lå helt stengt og øde. Det er mulig å fly fra Glasgow til Islay.

Damen var full av liv og fortalte om oppussingsprosjektet som egentlig sønnen og svigerdatter hadde startet, men som nå var overtatt av de voksne idet undommene var skilt. Her var det klasse!

10 £ for oss 5 var en rimelig pris for å komme innenfor og sitte på 1700-talls spisestoler for a cup of tea med nydelige kaker til!

Teatime
Etter teatime hos  Glenegedale House


Det siste stykket hjem til Port Ellen ble våt! Det begynte å silregne, og ingen av oss hadde med hverken paraply eller annet regntøy. Våte som kråker kom vi inn på vårt b&b hos Scott Hamish i Port Ellen. Da vi kom hjem skinte sola! Heldigvis hadde vi alle ekstra bukse med.

Port Ellen har en brun pub som er verdt et besøk. Rimelige priser og full steming på lørdag kveld. God kontakt med lokabefolkningen.

Port Ellen har også et lite hotell, The Islay Hotell, som har en hyggelig spiserestaurant med pub, se mer info om Port Ellen her...

 

Button Button Button

Copyright tofsland.no All Rights Reserved.