Whiskytur til Islay

 

Et besøk for å sjekke ut forholdene på vår

tildelte eiendom hos Laproaig

 

 


Reiserute

Tidspunkt for turen: 10. - 14. mai 2007.

Turen krever planlegging

The isle of Islay

Scotland er ikke bare Highlands. Øyene produserer også mye bra whisky, og en tur til Islay er fantastisk. Øya ligger helt ute i vest og du kommer bare dit med ferge eller fly. Øya har to fergeanløp; Port Ellen i sør og Port Askaig i nord. Begge med avreise fra Kennacraig.

Vi kom til Scotland med fly fra Sandefjord til Prestwick (Ryanair). Laphroaig ligger bare noen kilometer utenfor Port Ellen, så det var naturlig å ta ferga dit. Overnatting før fergeturen anbefales Tarbert, ca 15 minutters bilkjøring unna.

Port Ellen ble også "basen" vår, idet vi gjorde alle utflukter derfra. Vi hadde ikke så mange dager der ute, så tiden måtte nyttes nøye. Ikke tok vi bilen med over, for hvem vil kjøre bil når du er på en øy med 8 whiskybrennerier!!??


 

 

Klikk her for større kartskisse

 

Avreise fra Torp den 10. mai kl 16:30 Vi sjekket inn "light", Check'nGo, med kun en liten bag/koffert som går med om bord.

Ankomst Prestwick 10. mai kl 17:15 (lokal tid)

Det litt sene tidspunktet la klare betingelser for hvordan vi dro videre. Kommer du tidligere på dagen kan du ta en liten fergehopping langs kysten. Vi valgte å leie bil og kjørte inn i landet forbi Glasgow for så å komme ned langs fjorden, og ut mot havet igjen. Det går også bussrute fra Glasgow.

Reisen fra Prestwick til Tarbert er på ca 20 mil og går gjennom et vakkert område, men med smale veier etter at vi har passert Glasgow.Når vi først kom igang med kjøringa kl 18:00 var det liten tid til å stoppe. Turen gikk først ca 10 mil inn i landet og deretter nye 10 mil ut til kysten, men vi måtte ha mat. vi ante lite om stedet der vi skulle overnatte, men erfaring sa at det var lurt å spise før vi kom fram. Halveis,og etter at vi hadde kjørt langs Loch Lomond, fant vi en kirke som var gjort om til et vertshus, The Ben Lomond. Fantastisk sted med god og rimelig mat. Godt øl. Skifte av sjåfør. En blid og en mindre blid.

Kjøretid til ca 3 timer, en time lunsj så vi var ikke framme i Terbert før ved 22 -tiden.

Rast med en pint og whisky Landskapet imponerer Perfekt rastested halvvegs

 

Som nevnt kom vi sent fram i Tarbert, Springside B&B, £22 per person i twinbedded room, uten frokost

Tidlig opp. Ferga skulle gå kl 07.00. Ved Kennacraig Ferry Terminal, er det gratis parkering. Ca. 15 minutter å kjøre fra Tarbert til Kennacraig. Det er dyrt å ta med bil ut på øya, men hvem vil kjøre bil på ei lita øy der det er 7 whiskybrennerier!!

Frokost ombord straks fergen gikk fra land. Skikkelig skotsk frokost med egg, bacon, pølse, bønner, blodpølse og toast!

Ferga går to ganger per dag, kl 0700 eller 1800 til Port Ellen.

Fergepris £ 14.10 t/r per person. Ankomst Islay, Port Ellen 09:20, og vi hadde bare to minutter å gå opp til dette hyggelige huset som ligger i havneområdet. Byen er ikke stor, men har det nødvendigste for våre ekspedisjoner, inkl. sykkelleie.

Hjemmturen

Avreise fra Port Ellen den 13. mai kl. 09:45, ankomst Kennacraig kl. 12:05

Bilen står fortsatt står på parkeringen og vi kjører umiddelbart tilbake til Prestwick. Vi har da god tid og kan se oss litt rundt på veien.

Prestwick er ikke noe annet enn ei lang gate, men du verden for mange pubber.

Overnatting i Prestwick, Claryson house. På bildene vises det kun dobbeltsenger, men vi fikk twinbedded rooms.

Bilen ble levert til Avis på kvelden den 13., og deretter drosje ned til Claryson house. Etter innsjekking, raskt ut for å finne en pub og deretter spisested.

Fly den 14.5. Prestwick kl 12:15. Ankomst Torp kl. 14:55 lokal tid.

Priser

Fly t/r 800 per person. Ryanair
Overnattinger 4 x ca £ 25 -28: - Ca kr. 1.500
Leiebil,ca. nkr. 2.200 tilsammen
Ferge t/r £ 14.10 per person

Ca samlet pris per person før mat og drikke blir 3000,-.

Visit Historic Landmarks

Til toppen Bilder Forsiden

Copyright 2007 tofsland.no. All Rights Reserved.